Τα μηχανήματα μίξης / μάλαξης τα χρησιμοποιούμε για την ανάδευση του κιμά με τα μπαχαρικά. Η εναλλακτική ονομασία για αυτά τα μηχανήματα είναι "μίξερ". Υπάρχουν μίξερ με μονά και διπλά πτερύγια για την καλύτερη ανάδευση του μίγματος.
Ανάλογα με τα λίτρα και τα πτερύγια που διαθέτουν γίνεται και ο διαχωρισμός τους σε κατηγορίες. Τα μηχανήματα μίξης / μάλαξης κρέατος με διπλά πτερύγια είναι ιδανικά για την άριστη μίξη του κεμπάπ. Επίσης διατίθενται και μηχανές μίξης / μάλαξης με διπλά πτερύγια και κενό, για την παρασκευή του ζαμπόν.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ