Οι Θάλαμοι ωρίμανσης – συντήρησης σαλαμιού αέρος είναι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι οι όποιοι μπορούν να κρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα την υγρασία και τη θερμοκρασία του χώρου. Στους θαλάμους ωρίμανσης καθορίζουμε τις συνθήκες ωρίμανσης του σαλαμιού που θέλουμε να φτάσουμε.

Μια βασική κατηγορία των θαλάμων αλλαντοποιίας είναι οι θάλαμοι επεξεργασίας αλλαντικών. Είναι χώροι οι όποιοι χρησιμοποιούνται για το βρασμό, το ψήσιμο, ή το κάπνισμα διάφορων προϊόντων αλλαντοποιίας.

Οι θάλαμοι επεξεργασίας αλλαντικών χωρίζονται ανάλογα με την χωρητικότητα τους και τους αυτοματισμούς που απαιτούν οι ανάγκες μας. Οι θάλαμοι επεξεργασίας αλλαντικών ξεκινούν από 250 kg περίπου και μπορούν να φτάσουν έως και τα 1600 kg.

Οι εργαστηριακοί θάλαμοι αλλαντικών είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα AISI304 που είναι κατάλληλος για τρόφιμα.

Οι εργαστηριακοί θάλαμοι χρησιμοποιούνται τόσο σε μικρές παραγωγές καπνισμού - ψησίματος και βρασμού όσο και για την τέλεση δοκιμών πριν την τελική παραγωγή του προϊόντος.

Οι εργαστηριακοί θάλαμοι αλλαντικών πληρούν όλες τις νομοθετικές διατάξεις που αφορούν στα τρόφιμα.

 

Search